Last news in Fakti

6 Април, 2022 20:45 1 506 0

ФИФА прави отчаян опит да революционизира Световното първенство в Катар с нова промяна на правилата

  • фифа-
  • световно първенство-
  • катар 2022-
  • джани инфантино

Срещите вече може да са с увеличена продължителност

ФИФА прави отчаян опит да революционизира Световното първенство в Катар с нова промяна на правилата - 1
Снимка: БГНЕС

Световната футболна федерация обмисля да промени продължителността на мачовете по време на Световното първенство в Катар от 90 на 100 минути. Това поне твърди италианското издание Corriere dello Sport.

Идеята се смята, че е лично на президента Джани Инфантино, който прави всичко по силите си, за да имплементира някаква революционна промяна във футбола, с която да си гарантира третия мандат начело.

Статистиката на CIES показва, че реалното игрово време на футболните срещи е между 60-70 минути, което повдига сериозно темата с нуждата от промяна на концепцията. Много спорно е обаче дали добавянето на 10 минути към всеки мач ще реши този проблем.

Припомняме, че Инфантино искаше да организира Мондиал на всеки две години, но идеята му срещна широко неодобрение от континенталните федерации и клубните шампионати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА