Last news in Fakti

10 Май, 2022 16:02 928 0

Арсенал вади близо €60 млн. за белгиец

  • юри тилеманс-
  • арсенал-
  • лестър сити

„Артилеристите“ имат нужда от креативност в центъра на терена

Арсенал вади близо €60 млн. за белгиец - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал е напът да си подсигури класиране в топ 4 на Висшата лига в този сезон, а това налага привличането на редица високопрофилни фигури през лятото, които да гарантират на клуба, че ще се завърне подобаващо в Шампионската лига през идната кампания. Една от големите цели се очертава да бъде Юри Тилеманс от Лестър Сити, според спортния журналист Дейвид Орстийн.

25-годишният халф е един от лидерите в белгийския национален отбор, а фактът, че е разиграващ полузащитник го прави перфектен за плановете на Микел Артета, ако съдим по изказванията на испанеца в последните месеци. Той твърди, че му липсва играч, който да застане между Томас Партей и Мартин Йодегор, за да носи асистенции и да бележи попадения от дълбочина, а Тилеманс носи точно това на Андерлехт, Монако и Лестър, откакто започна да гради името си в трите тима през изминалите няколко години.

Орстийн смята, че „артилеристите“ са готови да платят почти €60 млн., за да привлекат халфа на „лисиците“, което звучи разумно с оглед информацията, че през 2019 г. той пристигна във Висшата лига срещу €45 млн., а договорът му изтича след малко повече от година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА