Last news in Fakti

30 Май, 2013 20:28 2 183 0

Абидал и Барселона се разделят

  • абидал-
  • барселона-
  • росел-
  • рак
Абидал и Барселона се разделят - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ерик Абидал ще напусне Барселона в кря на сезона. Новината бе съобщена официално на пресконференция днес, на която присъстваха играчът, президентът Сандро Росел и спортният директор Андони Субисарета.
 
Интересното е, че решението е било взето от клуба, а не от играча. Както е известно, Абидал се завърна в игра през пролетта след трансплантация на черен дроб. И в няколкото мача, в които получи шанс за изява, той се представи доста добре. Въпреки това обаче от Барселона са преценили, че е прекалено голям риск да ангажират Абидал и за следващия сезон.
 
"Благодаря на президента и Субисарета, които са тук", започна Абидал изказването си.
 
"Днес е тежък ден за мен. Играх 6 години за този отбор. Изживяването бе най-силното в живота ми. През тези шест години имах чудесни съотборници, които са най-добрите на света. Благодаря на треньорите, които имаха доверие в мен, на всичките доктори и на доктор Медина, който ме оперира. Благодаря на семейството ми, на братовчед ми, който ми стана донор, на съпругата ми и децата ми. Имах две цели - да се боря за децата си и да ги видя как растат и да се завърна в игра".
 
"Щях да се радвам да продължа да играя за Барса, но трябва да уважа решението на клуба. Напускам, но скоро мога да се върна, тъй като имам интересно предложение от Барса. Трябва да го обмисля, но оценявам жеста. Благодаря на феновете на Барселона и на хората, които мислеха за мен. Благодаря и да живее Барса".
 
Впоследствие президентът Сандро Росел разкри, че Абидал е получил предложение да стане треньор в клуба.
 
"Той спечели сърцата ни и показа, че никога не се предава. Той ни показа урок от живота, който никога няма да забравим. Не му казваме сбогом, казваме му доскоро. Когато решиш да прекратиш кариерата си, вратите на клуба са отворени за теб да станеш треньор на цялата ни школа"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА