20 Май, 2022 11:32 591 3

„Петлетата“ сразиха „лъвчетата“ с 4:0 на Европейското

  • българия-
  • франция-
  • евро 2022

Младите българи се изправиха срещу един от фаворитите за титлата

„Петлетата“ сразиха „лъвчетата“ с 4:0 на Европейското - 1
Снимка: Shutterstock

Юношите на Франция до 17 години победиха с 4:0 отбора на България на Европейското първенство по футбол в Израел, като така затвърдиха статута си на фаворит за трофея тази година.

Матис Тил вкара два, а Айман Айки и Уарен Емери вкараха попаденията в българската врата.

„Лъвчетата“ останаха и с човек по-малко на терена, след като минути преди края на мача Роберто Райчев получи втори жълт картон при резултат 2:0 за „петлетата“.

Франция и Нидерландия си гарантираха излизането от групата с по 6 точки, докато България и Полша ще си оспорват третото място в директен спор този уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диего Симеоне

    2 0 Отговор
    Черните петлета.
  • 2 честен ционист

    7 0 Отговор
    Какво е това прозвище "лъвчетата"? От Европа на Англия викат Трите лъва, а лъвовете от Африка са Сенегал. По-добре на нашите да им викат чалгарчетата, наркоманчетата, или мамините момченца.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    или котенцата