Last news in Fakti

23 Май, 2022 23:31 1 269 1

Магията на Феликс Магат сработи и Херта остава в елита на Германия

  • херта берлин-
  • хамбургер-
  • феликс магат

Легендарният треньор свърши невероятна работа само за седмица

Магията на Феликс Магат сработи и Херта остава в елита на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Херта Берлин спечели гостуването си на Хамбургер с 0:2, за да си гарантира оцеляването в Първа Бундеслига и то само няколко дни след назначението на Феликс Магат за старши-треньор на тима.

Дедрик Боята изравни общия резултат от двата мача още в 3', когато се извиси след корнер, за да отбележи с глава. След почивката пък Марвин Платенхард вкара едно от най-красивите попадения в кариерата си, стреляйки от свободен удар край тъча, за да прехвърли Даниел Фернандеш и да го преодолее в горния му ъгъл.

Лука Тузар пък бе изгонен в последните минути на мача заради два жълти картона, но дори при първото му официално предупреждение можеше да бъде изпратен под душовете.

Важното в крайна сметка е, че Херта си заслужи мястото в елита и ще продължи там за сезон 2022/23, докато Хамбургер ще се наложи да почака още година, за да се опита да се върне там, където прекара толкова много години в миналото.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.