Last news in Fakti

31 Май, 2022 20:33 1 368 1

ПСЖ похарчи €38 млн. за 19-годишен бранител

  • нуно мендеш-
  • спортинг лисабон-
  • псж

Подобни пари отдавна не са проблем за „парижани“

ПСЖ похарчи €38 млн. за 19-годишен бранител - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сент Жермен пръсна още няколко десетки милиона, за да си подсигури подписа на 19-годишен португалец. Клубът активира откупната клауза в договора на Нуно Мендеш, който прекара миналата кампания под наем при „парижани“.

Левият бранител се наложи в състава на Маурицио Почетино, като се пребори за титулярно място с Абду Диайо, Хуан Бернат и Лейвин Курзава.

Мендеш е считан за един от големите таланти на Португалия, като още от ранна възраст се нареди сред титулярите на Спортинг Лисабон.

ПСЖ често прилага подобна схема с вземане на играчи под наем, за да избегне правилата на финансовия феърплей. Сега за младока бяха платени €7 млн. през миналото лято и още €38 млн. за постоянния му договор 12 месеца по-късно. Килиан Мбапе стори нещо подобно през 2017 г. Тогава той се озова в Париж под наем от Монако, но със задължителна опция за откупуване в размер на €180 млн., тъй като тъкмо Неймар бе пристигнал срещу €222 млн.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фАНТОМасс

    0 0 Отговор
    То и ББ е похарчил над 2 000 000 евро за къща на мис Бикини , ама не пишете за този харч ! Защо ли ?