Last news in Fakti

1 Юни, 2022 15:33 2 066 0

Борусия Дортмунд се противопостави на предложение, което може да свали Байерн Мюнхен от шампионския трон

  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • ханс-йоаким вацке

Най-заклетият съперник на „баварците“ не иска да се възползва от подобна промяна

Борусия Дортмунд се противопостави на предложение, което може да свали Байерн Мюнхен от шампионския трон - 1
Снимка: БГНЕС

Нестандартна идея се завъртя в германската Първа Бундеслига в последните седмици, която има за цел да прекрати доминацията на Байерн Мюнхен в шампионата. Идеята обаче не се хареса дори на най-големия конкурент на тима - Борусия Дортмунд.

Изпълнителният директор на „жътло-черните“ - Ханс-Йоаким Вацке, заяви, че въвеждането на плейофи за шампионската титла в Германия не е добра идея, цитиран от WEB.de.

Той даде за пример останалите водещи първенства, където неизменно се прилага традиционния формат на шампионатите, в които се играят по два мача срещу всеки съперник и накрая този, които е събрал най-много точки, триумфира с титлата.

Байерн спечели десетата си поредна „Сребърна салатиера“, тъй като е най-добрият и постоянен отбор в първенството от всичките си конкуренти. Вацке предложи да се върнем към идеята за плейофи, ако серията се увеличи на 15.

Босът на Борусия посочи друг положителен аспект на настоящия формат. През изминалите 3 години цели 7 различни отбора са успели да се класират в топ 4, за да участват в Шампионската лига. Това е нещо, което липсва в Англия, Франция, Испания и Италия, независимо от факта, че там има по-голямо разнообразие на шампиони.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА