Last news in Fakti

9 Юни, 2022 15:41 1 191 2

Хамилтън винаги ще е пилот на Mercedes

  • луис хамилтън-
  • mercedes-benz-
  • марка-
  • автоболи-
  • пилот

Настоящият договор на британеца с германския тип е до декември 2023 година

Хамилтън винаги ще е пилот на Mercedes - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сезон 2022 отбелязва десетата поредна година, в която Люис Хамилтън се състезава за отбора на Mercedes във Формула 1. От началото на своя престой в Бракли през 2013-а британецът завоюва 82 победи, 77 полпозишъна, 134 подиума, 47 най-бързи обиколки и 6 световни титли.

През 2022 година обаче нещата не се развиват спрямо желаното от него и екипа на „Сребърните стрели“, тъй като W13 чувствително изостава от колите на Ферари и Ред Бул, които задават темпото от началото на сезона. Въпреки това Хамилтън не възнамерява да се разделя с Мерцедес, като дори заяви, че ще бъде пилот на „Сребърните стрели“ до живот, пише sportal.bg.

„Когато си пилот на Mercedes ти си част от Mercedes до живот. Само вижте сър Стърлинг Мос. Те се грижат за теб. Това е най-важното нещо и затова аз винаги ще съм пилот на Mercedes“, каза Хамилтън.

Настоящият договор на британеца с германския екип изтича в края на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пинционер

    2 2 Отговор
    С бастунчето ще се дотътря до таратайката и само ме качете вътре и ми наместете памперса хихихи...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.