Last news in Fakti

9 Юни, 2013 12:01 1 047 0

Фил Невил спира с футбола

  • невил-
  • евертън-
  • треньор-
  • кариера
Фил Невил спира с футбола - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бившият английски национал Фил Невил обяви, че слага край на кариерата си на 36-годишна възраст. Той разкри, че има намерение да стане треньор. Преди месец Невил обяви, че напуска Евертън след осемгодишен престой на “Гудисън Парк”, където премина от Манчестър Юнайтед срещу 3,5 милиона паунда.
 
“Когато обявих, че напускам Евертън, всички твърдяха – ти беше брилянтен. Това не ми хареса. Не съм искал да привличам вниманието. В сърцето си знаех, че повече не искам да играя повече, на каквото и да било ниво. Искам да се оттегля”, заяви Фил Невил пред медиите на европейското първенство за младежи до 21 г.
 
Той беше част от щаба на английския селекционер Стюърт Пиърс на първенството в Израел, но “трите лъва” отпаднаха след две загуби (0:1 от Италия и 1:3 от Норвегия). По време на престоя си в Евертън Невил не спечели нито един трофей, но с Манчестър Юнайтед има шест шампионски титли, три пъти спечели ФА Къп и Шампионската лига през 1999 г. Той има 59 мача за националния отбор на Англия от 1996 до 2007 г.
 
Неговият по-голям брат – Гари Невил, който през цялата си кариера игра за “червените дяволи”, прекрати кариерата си през 2011 г. В момента той е част от щаба на селекционера на националния отбор на Англия Рой Ходжсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА