Last news in Fakti

12 Юни, 2022 12:23 1 339 5

Кирьос се оплака от расизъм в Щутгарт

  • кирьос-
  • расизъм-
  • щутгарт

Австралиецът отпадна на полуфинал от Анди Мъри

Ник Кирьос, който отпадна на полуфинал на турнира в Щутгарт на трева от Анди Мъри, обвини човек от публиката, който го е обиждал на расистка основа, предава gong.bg.

В началото на втория сет той влезе в словесно пререкание с част от публиката, за което първо бе наказан с точка от съдията на стола, а след това и с цял гейм.

"Кога ще спре това? Говоря за всички расистки обиди, които идват от трибуните. Признавам, че моето поведение не е образцово през цялото време. Но не е приемливо да чувам "… малка черна овца, затваряй си устата и играй!" Когато аз се обърна към публиката, ме наказват! Това е объркващо", написа австралийският тенисист в профила си в Инстаграм.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеги Shristoph с

    18 1 Отговор
    Малката черна овца да започва да свиква, че нещо палачинката в света взе да се обръща.
  • 2 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Не трябва да се обижда, като се вижда...
  • 3 д-р Косев

    13 1 Отговор
    Тука става дума за анимализъм, нарекли са го овца. Че и малка, т.е. минимализъм. Единственото полит коректно в обръщението е "черен" - това си е съвсем според каноните, няма обида тук.
  • 4 Гоуст

    15 0 Отговор
    Ей това е висша форма на расизъм в 21 век: Кириос се държи страшно арогантно, псува, обижда, не спазва правила, а когато някой го обиди: расизъм, разбираш ли... Типично
    Смешното в цялата история, че Кириос е ром, а не афро-американец...

    Коментиран от #5

  • 5 Гурмангули Бердимухамедов

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Колко па да е ром? Ром не беше ли една хубава напитка?