Last news in Fakti

12 Юни, 2022 18:19 2 142 5

3 от 3 победи за Никола Цолов във Формула 4 във Валенсия

  • никола-
  • цолов-
  • формула 4-
  • испания

Българинът води колоната от началото до края 

Никола Цолов спечели и третото състезание в третия кръг от сезона в испанската Формула 4 на пистата „Рикардо Тормо” във Валенсия. Той отново бе начело на колоната от старта до финала, предава sportal.bg.

Този път Никола стартира втори, но в началото съотборникът му в Кампос Рейсинг Хю Бартър се забави страшно много на старта. Това позволи на тръгналия трети Тимотеущ Кухарчик да атакува първата позиция и в първите няколко завоя двамата с Цолов се бореха гума до гума за лидерството, като в средата на обиколката българинът поведе.

След това той натрупа 1 секунда аванс, после 2 и към средата на състезанието преднината му започна да надхвърля 5 секунди, за да стигне 8 малко преди финала, когато Никола върна газта и завърши на 4 секунди пред Кухарчик и Кирил Смол, който стана третият пилот на подиума.

За 9 състезания в испанската Формула 4 Никола вече има 6 победи, 5 от които поредни и води убедително в класирането пред Кухарчик. Никола е записал всички най-бързи обиколки от началото на сезона, спечели 6 квалификации и взе 6 първи места при новаците в шампионата.

Сезонът продължава на класическата писта „Спа” в Белгия, за която Цолов казва, че му е любимата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    Браво на момчето! Гледах и предните стартове, определено е талант!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Христо

    0 0 Отговор
    Браво. Гледах вчера състезанията-невероятен талант. Продължавай така чак до F1.