Last news in Fakti

12 Юни, 2022 19:10 2 110 0

Пирло се завърна към треньорството, поема тим в Турция

  • пирло-
  • андреа-
  • турция-
  • треньор

Договорът му е за един сезон

Италианската футболна легенда Андреа Пирло бе назначен официално за старши треньор на турския елитен клуб Фатих Карагюмрюк. Договорът на бившия халф с новия му клуб е за един сезон, предава sportal.bg.

За 43-годишния специалист това е втори опит да направи пробив в треньорската професия, след като изкара един сезон начело на Ювентус (2020/21) и под неговото ръководство "бианконерите" за прекъснаха серията си от 9 поредни титли в Серия "А".

Като футболист Пирло има 116 мача и 13 гола за националния отбор на Италия и е световен шампион от Мондиал 2006 в Германия. На клубно ниво има редица успехи, като е носил фланелките на Бреша, Интер, Реджина, Милан, Ювентус и Ню Йорк Сити ФК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА