12 Юни, 2022 21:12 2 398 38

Направихме реми с Грузия, Гълъбов изчисти от голлинията

  • българия-
  • грузия-
  • лига на нациите

Николай Михайлов също с голяма заслуга, за да не ни вкарат гол

България и Грузия завършиха реми - 0:0, на стадион "Бори Пайчадзе Динамо Арена" в Тбилиси в мач от група С4 на Лигата на нациите. В другия мач от групата Македония победи с 4:0 Гибралтар.

Срещата в Тбилиси, играна пред 54 000 зрители, премина почти изцяло под диктовката на домакините, които доминираха сериозно, но така и не реализираха попадение във вратата на "лъвовете".

Нашият тим събра актив от три точки след първите четири мача от групата ни. Същевременно футболистите на Вили Саньол вече имат 10 точки и са недостижими за нашите в оставащите два кръга.

Временният наставник Георги Иванов направи няколко промени в своя състав, след като преди три дни завъртяхме реми (1:1) с Гибралтар. На вратата на България се завърна Николай Михайлов, който носеше капитанската лента. Гонзо заложи отново на система 4-4-2.

Грузинците започнаха мача много силно и още в първата минута Кварацхелия проби опасно в наказателното поле на България, но пред него се изпречи Андриан Краев, а играчът на домакините падна на терена. След консултация със стаята за VAR реферът Еспен Еспас даде знак, че играта трябва да продължи. Моментално домакините организираха опасна акция по десния фланг на своето нападение, но българската отбрана изчисти топката. В 8-ата минута имаше аплодисменти от публиката в подкрепа на пострадалия при катастрофхата в Тбилиси Тодор Неделев.

В 18-ата минута Мартин Минчев се пребори добре за една топка отляво, крилото на Спарта (Прага) навлезе в пеналтерията на грузинците, но подаването му не намери никого от нашите. В оставащите минути от първото полувреме Грузия така и не създаде сериозна голова опасност пред Николай Михайлов, въпреки че доминираха изцяло на игрището - с много пресиране и атаки по крилата.

В 56-ата минута Хвича Кварацхелия направи нов брилянтен пробив отляво и подаде към Джордж Микаутадзе, който не намери целта от границата на вратарското поле. Последваха два сериозни пропуска на домакините - първо Пламен Гълъбов изчисти топката от голлинията, след като Кварацхелия елиминира Михайлов. Буквално секунди след това българският страж спаси удар с глава отблизо, а дват пропукска изнервиха треньора на домакините Вили Саньол.

До края на мача и двата отбора доминираха на моменти, но без да се стигне до сериозни положение пред двете врати.

ГРУЗИЯ: 1. Георги Лория, 23. Лаша Двали, 4. Гурам Кашия, 3. Давид Хочолава, 15. Иракли Азаров (63- 10. Отар Китейшвили), 11. Саба Лобянидзе, 14. Гурам Гиорбелидзе (63 - 9. Зурико Давиташвили жк) , 16. Ника Квеквешкири, 7. Хвича Кварцхелия, 8. Валери Казиайшвили (52 -19. Гиорги Цитаишвили) , 22. Георге Микаутадзе
Треньор: Вили Саньол

БЪЛГАРИЯ: 13. Николай Михайлов (К), 2. Иван Турицов, 4. Божидар Чорбаджийски, 21. Пламен Гълъбов, 14. Антон Недялков, 20. Андриан Краев, 7. Георги Костадинов (жк), 17. Георги Миланов, 22. Илиян Стефанов (65- 16. Кристиян Малинов), 19. Мартин Минчев (жк), 9. Атанас Илиев (51- 10. Георги Минчев)
Треньор: Георги Иванов
Съдия: Еспес Ескас, Норвегия
Стадион: "Борис Пайчадзе Динамо Арена", Тбилиси - 50 000 зрители.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Сектант🤠

    36 4 Отговор
    Смилиха се над нас заради катастрофата, това е горчивата истина...

    Коментиран от #3, #20, #33

  • 2 Ха Ха

    27 2 Отговор
    Къде е Гонзо, къде сте вие, неговото име е издраскано с пирон на половината резервни скамейки на В-групите в Европа…

    Коментиран от #5

  • 3 Дан Тан

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Сектант🤠":

    Черно тото.Хикса е тлъст.

    Коментиран от #9

  • 4 Раданч Татлъту

    14 9 Отговор
    Добре ,че не игра учителят по немски Тодар Нидиелев ,та успяхме да напраим един равен мач!⚽🐵🥳🤡👍
  • 5 БФС Гонзо

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха Ха":

    Остават да се изиграят още два мача! Ние изоставаме от Грузия със 7 точки! При равен мач ние губим дори и теоритичен шанс да се класираме за бараж! Но Гонзо явно не ги е сметнал и ги караше да бавят времето, все едно резултата е отличен! Или вече хикс в Тбилиси и Гибралтар се равнява за успех! Това продажно, некадърно БФС да се омита незабавно!!!

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Хаха

    27 0 Отговор
    Една дума характеризира поколението на връзкарите в националния отбор - неможачи! Стигнахме до там Грузия да изглежда, като Бразилия срещу България...
  • 7 Не знам името на шарана

    18 1 Отговор
    който пазеше вратата на българския отбор, но ми се струва че местото му не е там. Предполагам че мнението на баща му е съвсем различно.....но резултатите са налице.

    Коментиран от #13, #15

  • 8 Капитализъм

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "БФС Гонзо":

    ... в действие!!! Преди време в 120 минути Боби Михайлов си даде оценка шестица!!! Това казва всичко за случващото се в българското футболно ръководство!!!
  • 9 Хаха

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дан Тан":

    Хайде стига с това "черно" тото бе?! Най-обикновени неможачи.... То един път "черно" тото, втори... Но след това няма кой да се върже, камо ли на 50-ти път... Аз разбирам "звездите" ни да играят в Барса, Реал, Байерн, а те обикновени връзкари в БГ, неможачи, натирени от къде ли не...
  • 10 Мим33

    13 0 Отговор
    Съжалявам колегата,ама аз ударжах залог от 1 шише уиски понеже бях заложил,че не гол,а и 1 корнер няма да имаме.Така и стана и си го искам уиски Той да си го търси от футбтболистите...
  • 11 Пеерукан

    10 0 Отговор
    С теб сме, Тошко! Благодаря ти, че заради тебе ни дадоха равен.
  • 12 Гледах

    20 0 Отговор
    30 - на минути,играем демоде футбол,отстъпваме и физически. Отбор от Чемпиъншип ще ни бие с разлика. Наглостта на БФС е голяма. Само те нямат никога вина.

    Коментиран от #21

  • 13 Не е шаран

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не знам името на шарана":

    Толстолоб е!
  • 14 Херо

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "БФС Гонзо":

    Ти нормален ли си? Как с 2 точки от 3 мача ще се класираш. Момчетата игеаха колкото могат. Без Неделев, Кирилов, Десподов, Йомов няма кой да игеае напред. Гонзо за 5 дена какво да направи даже и групата не може да промени. Чакаме новият треньор дано да е Херо.

    Коментиран от #18

  • 15 Качество

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Не знам името на шарана":

    Викаш 0 гола са супер много, можеше по-малко😊😊😊. Припоците колко сте жалки, вижте си вашето качество първо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мухаха

    15 0 Отговор
    Без удар във вратата на Грузия, че и без корнер...Перукан завинаги президент на БФС!
  • 18 Хаха

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Херо":

    КъФ Херо бе! Тоя няма мач, като футболист в А група, камо ли в национален отбор! Няма как индивид без опит на терена срещу сериозни имена да се прави на наставник на такива, които следва да се изправят срещу Роналдо, Левандовски, Кейн и т.н.!? Тоя калъФ Херо е гледал такива само по телевизора! Какъв авторитет може да има тоя зрител? С Манчини ли ще го сравняват, с Клоп, Гуардиола, Зидан, Луис Енрике или кой? Тоя смешко има мачове, като футболист само при аматьорите и евентуално във Б група!

    Коментиран от #23

  • 19 Възмутена

    10 0 Отговор
    Няма скоро да имаме свестен Национален отбор по ФУТБОЛ! Имам чувството, че те въобще не осъзнават че играят за националния и че трябва да се представят отлично. Все едно не им беше приятно да играят, не само сега всеки път, като излязат. Не са мотивирани, играят все едно по задължение. Нали са футболисти, ако това им е в душата и сърцето, трябва да се раздават и играят нахъсано, но може би аз не разбирам и нещо съм объркана. Жалко е! Треньорите ги сменят като мокри кърпички, играчите им е все едно, там да мине мача и каквото такова, онези от тъпото ръководство и те гола вода, кога ще си ходят, като умрат може би. Но хората са казали "Рибата мирише от към главата"
  • 20 Ггтжг

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Сектант🤠":

    Не съм съгласен з играхме добре. Като не ти харесва ставай македонец и тва е
  • 21 Факт

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гледах":

    Освен със Сан Марино, аз не виждам с кой национален отбор могат да се сравняват физически. Ако някой се сеща, ми нека да каже.

    Коментиран от #32

  • 22 Равният резултат е успех за България,

    9 0 Отговор
    Грузия може повече да съжалява, понеже това не я устройва, а тя е фаворит. Но поне не е паднала в собствената си столица. Българите бяха железни в защита, но много слаби в нападението. Реално погледнато 0:0 си е успех за нас. Този мач беше наслада за очите, приятен футбол. Грузия, за разлика от България, прие българския отбор гостоприемно, мачът се проведе с тяхната столица Тбилиси (Тбилиси е основана през IV век след Христа и е в близко разстояние - 25 км.от древната грузинска столица Мцехта - основана през IV век преди новата ера), условията са много добри, а двата футболни отбора се надиграваха на стадион Борис Пайчадзе. Този стадион събира над 55 000 души и е с ново модерно съоръжение на два етажа, което и UEFA (УЕФА) лицензира. Грузинците - домакини посрещнаха българите в собствената си столица, докато българите ги посрещнаха в Разград, на обикновен стадион, който побира максимум 20 000 души. Домакините помогнаха и съдействаха за българския ранен футболист, беше посетен в болницата от представителите от Грузинската футболна федерация (Сакартвелос пекхбуртис педератция - GFF), грузинските фонове оказаха уважение като в осмата минута ръкопляскаха, проявиха уважение към българския химн. Доколкото до българите, Малинов много просташки и вулгарно се държа на стадиона. Илиян Стефанов, за разлика от другите си съотборници, показа класа, способност, разсъждение и качества на терена. Грузинците дадоха най-доброто като качество при посрещане на гостите, за

    Коментиран от #24

  • 23 Прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха":

    Когато пое националния ,Стоичков беше в края на кариерата си. Херо си призна ,че изтръпвал от респект. Иначе скача на бой по пистите на стадионите ,но в Бг! Комисионер ,само чужди играчи наема заради нещо си. Футбол от миналия век.
  • 24 Съжалявам, не съм мазохист

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Равният резултат е успех за България,":

    На мен въобще не ми беше приятно да гледам как не можем да минем центъра срещу... ами да, Грузия

    Коментиран от #26

  • 25 Равният резултат е успех за България,

    3 4 Отговор
    Илиян Стефанов, за разлика от другите си съотборници, показа класа, способност, разсъждение и качества на терена. Грузинците дадоха най-доброто като качество при посрещане на гостите, за разлика от българите. Поради тези причини, грузинците заслужават победата и да се класират на първо място.

    Коментиран от #34

  • 26 Мазохист?!

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Съжалявам, не съм мазохист":

    За какво? Че си гледал мача?!

    Коментиран от #28

  • 27 Равният резултат е успех за България,

    2 2 Отговор
    не забравяйте, че и Грузия също е в същата футболна група, така че да не се впечатляваме толкова. Но тя определено ще е първо място.
  • 28 Само поглеждах

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мазохист?!":

    Уж да го гледам, ама непрекъснато ми писваше тази нечувана агония на четниците ни и се разсейвах с други неща

    Коментиран от #31

  • 29 Дилдо

    0 1 Отговор
    В защита играхме добре, но в нападение много зле
  • 30 Мето

    7 0 Отговор
    БГ циркаджии за много пари.
    Пълни слабаци. Мишки и много, много далече от "мъже"
  • 31 Ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Само поглеждах":

    Какви четници? Живи опълченци си бяха.С трупове и кютуци се бранеха.
  • 32 Е и какво?

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Факт":

    Има поне още 2-3 класни отбора, с които бихме се сборили.Например Андора,Фарьорите,Лихтенщайн.Вярно е и че вече драстично изостанахме от колоси като Косово,Люксембург,Кипър .

    Коментиран от #36

  • 33 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Сектант🤠":

    Прав си.
  • 34 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Равният резултат е успех за България,":

    Извинявай, но я ме светни колко първи топки овладя тоя Стефанов или пък другите двама - Илиев и смяната Минчев или двамата различни мачове сме гледали!? Всички топки отправени по някакъв начин, сравнително рядко към нападателите, на почти 100 процента бяха изпревари от грузинските защитници...
  • 35 До афтуръ

    3 0 Отговор
    Поправи се, моля, те ако си гледал мача. Системата ни беше 9-1-0!
  • 36 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Е и какво?":

    Честно да ти кажа, особено за Андора не съм съгласен. Вече доста изоставаме и от тях. Лихтенщайн са си почти швейцарци, а Фарьорите също биха Литва. Зле е положението, братче.
  • 37 Така

    0 0 Отговор
    в началото на осемдесетте играехме срещу ГФР, със Румениге, Брайтнер, Калц, братята Фьорстер и десетобоеца Бригел. Рядко минавахме центъра и чакахме поредния гол. Ако приемем, че Грузия е достигнала нивото на оня германски отбор, защо не ги поздравим тогава?!
  • 38 Много

    0 0 Отговор
    ми хареса оправданието след мача, че на лагер сбора за тези мачове били повикани уморени, контузени и най-вече такива, които не играели в клубовете си. Забравиха да споменат и: ТЪПИ, защото какъв трябва да си, че да заявиш, че ще гониш 1-во място в групата?!