13 Юни, 2022 20:33 3 200 0

Лоша карма тегне над Дарвин Нунеш заради рекордния му трансфер в Ливърпул

  • дарвин нунеш-
  • ливърпул-
  • джак грийлиш-
  • хари магуайър-
  • ромелу лукаку-
  • пол погба

Уругваецът е в топ 5 на най-скъпите входящи трансфери във Висшата лига, но това не е непременно добър знак

Лоша карма тегне над Дарвин Нунеш заради рекордния му трансфер в Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Дарвин Нунеш попадна в топ 5 на най-скъпите трансфери в историята на английската Висша лига, като в същото време е №1 по този показател за Ливърпул. Но това далеч не е гаранция, че ще се превърне в една от звездите на „острова“, защото името му попадна в списък, над който тегне лоша карма.

„Мърсисайдци“ ще платят за уругваеца €75 млн. на Бенфика, а с бонусите цената му може да достигне почти €100 млн. Това го поставя в компанията на Джак Грийлиш, Ромелу Лукаку, Пол Погба и Хари Магуайър.

Всеки един от споменатите обаче не оправдава почти с нищо колосалните суми, които клубовете им платиха за тях. Лукаку дори на два пъти намира място в класацията за топ трансфери, като веднъж се озовава в Манчестър Юнайтед от Евертън и веднъж от Интер в Челси.

Белгиецът бе своеобразен еквивалент на Ерлинг Холанд в зората на своята кариера. В Андерлехт той блесна ярко и побърза да стане национал едва на 16-годишна възраст. След това УБА се порадва на габаритите и таланта му. Престоят му в Евертън пък продължава да е най-плодотворният за него. А в Интер мнозина го поставиха на едно ниво с Кристияно Роналдо и Роберт Левандовски. При „червените дяволи“ и „сините от Стамфорд Бридж“ обаче талантът му бледнее. За общо 155 мача той има 57 гола и 16 асистенции, като дори за кратко игра и при юношите за „лондончани“.

Пол Погба има своята незавидна съдба. Или поне по отношение на футбола, защото във финансов план не е от хората, които заслужават съжаление. През 2009 г. той става част от академията на Манчестър Юнайтед след известен престой в Льо Авър и Торси. 3 години по-късно той така и не записва минути за първия отбор и дори бива освободен от сър Алекс Фъргюсън. Ювентус вижда в него потенциал и в периода 2012-2016 г. той се превръща в един от най-добрите централни полузащитници в света. Работата му на „Олд Трафорд“ обаче не е довършена и той чупи рекорди със сделката за €105 млн. Но вместо да продължи да твори, той става по-известен с изявите си в социалните мрежи с различни прически и пози за радост на подрастващите. По-възрастните привърженици на Юнайтед обаче виждат в него едно момче, което отказва да порасне. В резултат Погба редува силни мачове с кошмарни и всяка година прекарва по няколко месеца в лазарета с мистериозни контузии.

Хари Магуайър е може би най-добрият пример за лоша поличба от колосален трансфер. Централният бранител бе нарочен за следващия Върджил ван Дайк, когато напусна Лестър Сити в посока Манчестър Юнайтед срещу €87 млн. Той трябваше да вкара в ред слабата защита на „червените дяволи“, но вместо това тя се превърна в кошмар. Три години под ред Магуайър е водещ обект за шеги в социалните мрежи, защото изявите му на терена на моменти са толкова комични, че мнозина недоумяват как подобен играч играе за клуб от ранга на Манчестър Юнайтед. Отгоре на всичко той е и капитан на отбора, което само по себе си обяснява и ужасните изяви на тима в последно време.

Джак Грийлиш на този етап държи рекорда за най-скъп трансфер. През миналото лято той пристигна в Манчестър Сити от Астън Вила срещу €117,5 млн., но още тогава медиите извън „острова“ бяха категорични, че играчът е сериозно надценен, поради факта, че е англичанин. Лявото крило на „гражданите“ трябваше да измести трайно от титулярите Рахим Стърлинг, но вместо това младият Фил Фоудън често засенчваше и двамата с изявите си. Грийлиш е взел участие в едва 6% от попаденията на Сити през сезон 2021/22, въпреки факта, че е бил титуляр в 58% от мачовете. Това са 6 гола и 4 асистенции във всички турнири. Подобна статистика може и да подхожда на нападател за „виланите“, но в Манчестър Сити е крайно недостатъчно. Добрата новина за него е, че все още е на 26 години и са изминали едва 10 месеца от сензационния му трансфер. Току виж разчупил прокобата заедно с Дарвин Нунеш през идната кампания.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА