13 Юни, 2022 23:03 2 265 5

Още един от новаците у нас ще играе на „Васил Левски“, защото стадионът му няма лиценз

  • хебър

Междувременно първенството ще се увеличи отново до 16

Още един от новаците у нас ще играе на „Васил Левски“, защото стадионът му няма лиценз - 1
Снимка: Fakti.bg

Новакът в родната Първа Лига - Хебър Пазарджик, ще играе домакинствата си през сезон 2022/23 на националния стадион „Васил Левски“, тъй като местният стадион „Георги Бенковски“ не разполага с нужния лиценз за най-високото ниво на българския футбол, научихме от клубното ръководство.

„Гробарите“ са на прага на сериозни промени в собствеността, като дори вече се реализира смяна на спортно-техническия щаб. Николай Митов бе освободен, въпреки че помогна на тима за две промоции, а на негово място бе назначен Фулвио Пеа. Владимир Манчев пък ще му бъде асистент, напускайки работата си в Миньор Перник.

Надеждите на Хебър са, че клубът ще се сдобие с нужния лиценз през 2023 г., а междувременно феновете на „зелените“ ежеседмично ще се наложи да пътуват по 100 км. до столицата, ако искат да подкрепят своя тим.

За поредна година обаче в Първа Лига ще има отбори, които не отговарят на всички изисквания за елита. На този фон първенството се увеличава от 14 на 16 отбора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всите българи заедно

    3 0 Отговор
    А догодина и Арда
  • 2 Смех

    3 0 Отговор
    То футболисти нема,те лицензи за стадиони искат!
  • 3 Бай Онзи

    3 1 Отговор
    С този кмет-наркоман и алкохолик , воже и на луната да играят , стига той да лапа ! А -и да изпада в превъзбуда когато види тиквата
  • 4 Ой ух коп

    1 0 Отговор
    Ами като няма стадион за А група къде се бута да влиза. То националния стана общия които нещо и там.
  • 5 Стадион

    0 0 Отговор
    Пловдив им е на 30км, ама не, в Софтолицата, юруш към Софтолицата