Last news in Fakti

11 Юни, 2013 09:37 987 1

Убиха фен на мач в Аржентина

  • убит-
  • фен-
  • нож-
  • аржентина-
  • естудиантес-
  • ланус
Убиха фен на мач в Аржентина - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Двубоят от аржентинското футболно първенство между Естудиантес и Ланус бе прекратен заради кървави сцени на трибуните. Фен от гостуващата агитка и бил убит по време на първата част след сблъсъци с полицията.

Напрежението на „Суидад де ла Плата“ е ескалирало, когато домакините са повели с 2:0. Стигнало се е до сблъсъци с органите на реда, които са стреляли с гумени патрони по ултрасите. Медиите в Аржентина съобщават за двама наръгани привърженици, един от които, Хавиер Херес, е починал.

„Получихме информация, че е починал фен. Трябваше незабавно да прекратим срещата. Това бе решение и на двата тима“, каза президентът на Естудиантес Енрике Ломбарди.

Твърди се, че напрежението се е покачило още преди началото на мача, след като запалянковците са се сбили с полицията на входовете на съоръжението.

Това е втори случай в рамките на три дни, в който се прекратява среща от местното първенство. Двубоят между Велес и Ол Бойс също бе прекъснат заради напрежение между агитките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jam Jama

    0 0 Отговор
    Тие футболни фенове са най големи идиоти които съм виждал. Да наръгаш и да убиеш заради една тъпа игра... - маймуните не са толкова тъпи!