Last news in Fakti

19 Юни, 2022 16:03 2 952 0

Редица клубове влизат в битка за световен шампион с откупна клауза в размер едва на €4 млн.

  • марио гьотце-
  • псв айндховен-
  • бенфика-
  • айнтрахт франкфурт-
  • интер маями

Германецът все още има какво да даде за футбола

Редица клубове влизат в битка за световен шампион с откупна клауза в размер едва на €4 млн. - 1
Снимка: БГНЕС

30-годишният световен шампион по футбол - Марио Гьотце, може съвсем скоро да напусне ПСВ Айндховен, след като на практика реабилитира кариерата си в Ередивизие. Спортният журналист Фабрицио Романо съобщава за интерес от няколко клуба към германеца в последните дни.

Сред заинтересованите са Айнтрахт Франкфурт, Бенфика и Интер Маями, като всеки един от тях ще трябва да заплати сумата от едва €4 млн., ако иска да откупи правата му едностранно от настоящия му клуб. Причината е, че има заложена откупна клауза в контракта на играча, която позволява това.

Гьотце страдаше от рядка болест, която го караше да линее. Именно това бе и причината той да изгуби рязко форма в Байерн Мюнхен, а след завръщането си в Борусия Дортмунд стартира лечение, което му помогна, за да възвърне здравето си.

Днес плеймейкърът е считан за един от най-добрите играчи в Нидерландия, като през зимата дори се твърдеше, че може да заиграе в Милан, но до трансфер така и не се стигна тогава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА