Last news in Fakti

20 Юни, 2022 14:46 898 0

Буфон: Ди Мария ще е като Марадона в Серия А днес

  • буфон-
  • ди мария-
  • италия-
  • ювентус

Настоящият вратар на Парма беше съотборник с аржентинския национал в Пари Сен Жермен през сезон 2018/19 и се изказа много ласкаво за него

Буфон: Ди Мария ще е като Марадона в Серия А днес - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон приветства възможността крилото Анхел Ди Мария да се присъедини към тима, пише Спортал.

Настоящият вратар на Парма беше съотборник с аржентинския национал в Пари Сен Жермен през сезон 2018/19 и се изказа много ласкаво за него.

“В момента Ди Мария би бил като Марадона в Серия "А". Ясен ли съм? Футболистите трябва да бъдат оценявани според контекста на това къде играят. Сега Серия "А" е технически по-слаба, а Анхел разполага с толкова голяма техника. Той е решителен пред гола и дриблира покрай съперниците толкова лесно. Добър е в предоставянето на асистенции, тича напред-назад по терена и може да играе на различни роли. Накратко, той е футболист. Това, че е на 34 години? Аз съм на 44, но все още играя. Възрастта няма значение. Мотивацията и страстта са много по-важни и същото се отнася за решителността. В последния мач между Аржентина и Италия Ди Мария така и не беше хванат от нашите защитници. Той винаги знае как да бъде намерен на точното място в точния момент. Той не просто докосва топката, а я гали. Винаги я държи залепена за крака си. За един вратар, който вижда как той се приближава към него, остава да направи само едно нещо: да се кръсти.

Ако Ди Мария се присъедини към Ювентус, това означава, че той е готов за това. Говорим си за образцов професионалист и приятен човек, който никога не се предава и се бори по време на мачовете и тренировките. Повтарям, в днешната Серия "А" той би бил като Марадона. Ди Мария често беше принуден да остане в сянката на други играчи, по-признати на медийно ниво, въпреки че притежва същите качества. В ПСЖ играх с Неймар, младия Килиан Мбапе и Марко Верати, но Ди Мария не отстъпваше на никого от тях. Когато спечели Десетата с Реал Мадрид през 2014-а, той играеше с Карим Бензема, Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Тони Кроос. Той винаги изоставаше с една крачка, но знаеше как да играе като крило, атакуващ халф и дори краен полузащитник. Който и да го вземе, дано да е Юве, ще е на далавера. Говорим си за шампион, а футболът се нуждае от такива”, коментира Буфон пред “Гадзета дело спорт”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА