Last news in Fakti

23 Юни, 2022 21:18 1 271 1

Ла Лига официално публикува програмата си за новия сезон - Ясно е кога ще се играе „Ел Класико“

  • примера дивизион

Испанският шампионат ще започне в средата на август

Ла Лига официално публикува програмата си за новия сезон - Ясно е кога ще се играе „Ел Класико“ - 1
Снимка: БГНЕС

Испанската Примера Дивизион официално ще се поднови на 13 август, за да видим началото на сезон 2022/23. Ясна е и програмата на шампионата, наред с „Ел Класико“.

Първият кръг обаче няма да ни предложи някое от големите дербита. Шампионът Реал Мадрид ще гостува на Алмерия, докато Барселона приема Райо Валекано. Атлетико Мадрид също ще е далеч от дома срещу Хетафе.

Първото дерби между Реал и Барса ще бъде в 9 кръг на „Сантиаго Бернабеу“ в средата на октомври, а реваншът ще се играе през март,

„Столичното дерби“ пък ще е в средата на септември на „Уанда Метрополитано“, а ответният мач ще е в последния уикенд на февруари.

Атлетико Мадрид приема Барселона в първия уикенд след зимната пауза през януари, а ответната среща ще е в края на април.

Предстои да бъдат уточнени и датите на всички срещи, когато стане известна програмата за купата и европейските клубни турнири.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    1 0 Отговор
    "В първия кръг Атлетико Мадрид играе далече от дома си,в Хетафе.".Има няма 20 км.