Last news in Fakti

30 Септември, 2022 16:03 717 0

„Мач на звездите“ във Висшата лига - защо да спираме само до тук?

  • висша лига-
  • серия а-
  • първа бундеслига-
  • примера дивизион

Авторитетно издание предлага да се включат и от останалите водещи шампионати

„Мач на звездите“ във Висшата лига - защо да спираме само до тук? - 1
Снимка: БГНЕС

Новият американски собственик на Челси - Тод Боули, преди седмица предложи да се организира „Мач на звездите“ във Висшата лига, както е в голяма част от американските спортове. The Times обаче предлага тази идея да се разшири, като се предложи участие и на останалите водещите първенства.

Изданието е на мнение, че голяма част от елитните клубове са харесали идеята, въпреки първоначалните обществени нагласи, че нещо подобно е неприложимо във футбола.

Това е идея, която заслужава да ѝ се обърне внимание“, споделя президентът на футболната лига в Италия - Лоренцо Казини.

Това обаче връща спомена за пропадналата организация около Супер Лигата, където най-богатите клубове в Европа искаха да предложат своя алтернатива на Шампионската лига. УЕФА тогава се разбунтува и организира всичките си политически и публични контакти, за да се обявят против.

Теоретично обаче има доста възможни концепции за реализацията на един „Турнир на звездите“. Биха могли да се взимат идеалните единайсеторки след края на всеки сезон или пък да се прави PR селекция сред най-популярните футболисти, за да се привлече максимално внимание.

Нашето мнение обаче остава негативно с оглед факта, че вече имаме прекалено много футбол на ежедневна база. Дните без мачове в една календарна година се броят на пръсти, а това води неминуемо да спад в интереса и убийство на интригата. Все по-често и самите футболисти страдат от тежки контузии и така рядко имаме възможност да видим съревнование между наистина най-добрите атлети за големите турнири.

Ще е интересно все пак да видим дали тази тема ще претърпи развитие в близките месеци и години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА