Last news in Fakti

24 Юни, 2022 22:18 1 255 5

Българите показаха характер, но австралийците спечелиха първия си мач в София

  • българия-
  • австралия-
  • лига на нациите

Нашите пропуснаха два мачбола в тайбрека

Българите показаха характер, но австралийците спечелиха първия си мач в София - 1
Снимка: Shutterstock

България загуби с 2:3 мача си срещу Австралия в столичната „Арена Армеец“, като това се превърна в първи успех за „кенгурата“ във волейболната Лига на нациите.

„Лъвовете“ спечелиха първия гейм с 25:21 и изглеждаше сякаш няма да имат особени проблеми срещу последния тим в класирането.

Вторият гейм обаче бе истинска катастрофа за нашите момчета и те загубиха с 13:25.

Избраниците на Николай Желязков обаче демонстрираха характер и се завърнаха в мача, макар и да загубиха и третия гейм с 25:22.

Четвъртата част вървеше почти през цялото време точка за точка, но в края България триумфира с 25:20, за да прати двубоя в тайбрек.

Отново навлязохме в серия от точка за точка, но от положителната страна чак до последните точки, когато пропуснахме два мачбола, благодарение на сърцатата игра в отбрана за гостите. В крайна сметка те спечелиха с 15:17 и така записаха първите си две точки в турнира.

България също добавя една заради тайбрека, но за съжаление нашият отбор заема 15-тото предпоследно място.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    9 1 Отговор
    Ами оказва се ,че както и на футбол,така и на волейбол мъже и жени сме от най големите слабаци или кръводарители,въпреки,че В България е турнира.Между другото и на баскетбол сме същите риби...

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Само на маса сме силни
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайде уточнете

    3 0 Отговор
    все пак за кого пишете - за българския нац.отбор по волейбол или за някакви "лъвове"? Щото едното и другото не са тъждествени...
  • 5 Ицо

    5 0 Отговор
    Тия смотаняци ги биха и последните в групата