Last news in Fakti

13 Юни, 2013 15:43 821 0

Реднап: Англия не знае как се играе футбол

  • хари реднап-
  • англия-
  • трите лъва-
  • национален отбор

Треньорът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап призова за промяна в начина на мислене и игра на националния тим на Англия, който дълги години не може да постигне нещо значимо на големи форуми. 66-годишният специалист заяви открито, че „Англия не знае как се играе футбол“.

Повод за критиката му е безславното отпадане на младежите на „Трите лъва“ до 21 години, които загубиха и трите си срещи в груповата фаза на Европейското първенство.

„Вълнувам се за Англия, независимо дали става въпрос за представителен тим и младежка гарнитура. Много съм разочарован, когато видя отбора да пада, въпреки че разполага с добри играчи. Всичко обаче трябва да се промени в нашия футбол – като се започне от най-високите равнища. Това означава Рой Ходжсън да работи с други треньори, за да увеличи познанията си. Ние не знам как да играем. Просто ритаме топката“, каза Реднап, цитиран от Goal.com.

Според опитния специалист основният проблем на Англия не са играчите, а треньорите, които ги ръководят: „Децата ни не се тренират по същия начин, по който много успели отбори. Резултатът е ясен – националите не могат да печелят. Стандартът на ръководене от мениджърите не е висок“, каза още Реднап.

„Ние имаме играчи като Джерард, Лампард, Тери и Рууни, които са от т.нар. „златно поколение“. На хартия няма кой да ги спре. На терена, обаче, нещата не стоят така. Трябват ни треньори, които вярват в „печелившия“ идеал – а именно, разположение на терена, задържане на топката, определяне темпото на игра“, завърши бившият треньор на Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА