Last news in Fakti

17 Юни, 2013 15:58 688 0

Колоездачите ни завършиха трети в Сърбия

  • колоездачи-
  • обиколка-
  • национали-
  • сърбия
Колоездачите ни завършиха трети в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по колоездене завърши на трето място в генералното класиране при отборите в 53-ата международна колоездачна обиколка на Сърбия.

Николай Михайлов, Стефан Христов, Александър Алексиев, Евгени Балев и Момчил Робов извоюваха призовото класиране в конкуренцията на 24 отбора.

В 6-ият, последен етап на състезанието, националите ни се класираха трети в крайното отборно класиране.

На първо мястофинишира норвежкият Онеко, а на второ Тушнад (Румъния).

"Много добро представяне на националния отбор. Това е линията, по която ще работи Българският колоездачен съюз - за. България да карат само най-добрите колоездачи. Прекъсваме предишната практика под шапката на националния отбор да се събират най-различни колоездачи, колкото само да се отчете, че сме имали отбор на състезанията.

Само най-добрите, намиращите се в най-оптимална форма, ще карат от името на националния отбор. Поздравявам момчетата, че заявиха и с думи, и на практика, че за тях е чест да карат за България.
Шестото място на Ники Михайлов сред силната конкуренция е безспорен успех. Стефан Христов за съвсем малко не попадна в топ 10. Имаме и два подиума в отделните етапи от Александър Алексиев - първо и второ място.

Това са отлични показатели, че линията, която сме поели, възвръща името на българското колоездене", коментира президентът на БКС Петър Бончев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА