Last news in Fakti

10 Юли, 2022 20:06 2 960 8

Джокович към Кирьос: Не съм мислил, че ще кажа толкова мили неща за теб

  • новак-
  • джокович-
  • ник-
  • кирьос-
  • уимбълдън

Новак подари победата на съпругата си, защото имат годишнина

Новак Джокович спечели така чаканата 21 титла от Големия шлем, след като се наложи на финала на "Уимбълдън" над австралиеца Ник Кириос с 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) за малко повече от 3 часа игра.

Така сръбският тенисист се доближи само на титла от Рафаел Надал, който има 22 трофея от "Големия шлем" и изпревари Роджър Федерер. Това бе седма титла на Джокович на "Уимбълдън" и четвърта поредна, като трябва да се отбележи, че турнирът не се състоя през 2020 година заради пандемията от коронавирус.

Въпреки успеха Новак ще загуби 2000 точки от актива си, тъй като на тазгодишното издание на "Уимбълдън" не се присъждат точки заради наказанието за недопускането на тенисисти от Русия и Беларус. Той ще се смъкне до седмо място в ранглистата на АТР.

"Искам да поздравя всички - подавачи, съдии. Знаете, че имаме трудни отношение. Публиката бе невероятно тези 2 седмици. Не очаквах да играя финал, целият ми отбор сме много изтощени. Заслужавам дълга почивка. Може би няма да бъда повече в тази позиция, но не мога да бъда сигурен", каза Кирьос, който излезе за награждаването с червена шапка против правилата и отново ще бъде глобен.

"Ти показа защо заслужаваш да бъдеш един от най-добрите играчи в света. Тази настилка ти пасва много. Наистина те уважавам много - ти си фантастичен спортист, невероятен талант. Никога не съм си мислел, че ще кажа толкова мили неща за теб", обърна се Новак към достойния си съперник.

"Надявам се, че това ще е дълга връзка между нас", добави сърбинът за уговорката двамата финалисти да излязат заедно на вечеря и загубилият да почерпи.

"Загубих думи какво означава този турнир за мен и семейството ми. Винаги ще бъде най-големият турнир, който ме вдъхновява. За първи път видях как Пийт Сампрас го печели, когато бях на 5 години в една малко планинско село в Сърбия. Първата ни тенис снимка бе тревата на "Уимбълдън". Благословен съм да бъда тук и да печеля", каза още Новак.

Сърбинът имаше годишнина от брака си и подари победата на финала на съпругата си Йелена.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    44 0 Отговор
    Джокович щеше да спечели и откритото първенство на Австралия,ама те,не бил ваксиниран и не го пуснах да играе. Видехте ли каква измама е ваксинирането?
  • 2 Петър

    22 0 Отговор
    Джокович щеше да спечели и откритото първенство на Австралия,ама те,не бил ваксиниран и не го пуснаха да играе. Видехте ли каква измама е ваксинирането?

    Коментиран от #3

  • 3 Ха ха

    51 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    А в Щатите го дисквалифицираха за да не мине още там Надал и Федерер.Въобще не им харесва на тенис шефовете,че той най-заслужава да е N 1 за всички времена.Успех,Ноле.
  • 4 Браво Ноле!

    35 0 Отговор
    Поредната победа на неваксинираните

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    31 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво Ноле!":

    Това което направиха с Джокович в Австралия беше долно,подло и грозно,което може да се сравни само с издевателствата на Хитлер над евреите.
  • 6 Читател

    26 0 Отговор
    Браво Ноле великан.
  • 7 Идемо бре!

    23 0 Отговор
    Велик не само на терена, но и по душа.
    Успя да приземи келеш като Кириос. Който,иначе, е безспорен талант.
  • 8 Радостин

    8 0 Отговор
    Велик Ноле! Респект