24 Юни, 2013 12:05 1 054 0

Вижте в какъв „ад“ може да попадне Лудогорец

  • лудогорец-
  • ад-
  • шампионска лига-
  • съперници
Вижте в какъв „ад“ може да попадне Лудогорец - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Днес от 13:00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за предварителните кръгове на Шампионската лига. След невероятна драма в края на родната ни „А“ група Лудогорец триумфира за втора поредна година и има честта да представи страната ни в най-комерсиалния клубен турнир на планетата. Вижте възможните съперници на разградчани, които са непоставени в тази фаза на турнира.

БАТЕ Борисов (Беларус) : Шампионите на Беларус са неизменни участници в Лигата през последните години. След като отстрани Левски през 2008 година, БАТЕ записа престижни равенства със Зенит и Ювентус в груповата фаза. През 2011 година тимът записа друго престижно равенство – този път у дома срещу Милан. Най-големият успех на БАТЕ е победата над Байерн (Мюнхен) с 3:1 през месец октомври миналата година. Въпреки че не е преминавал груповата фаза на „Лигата на богатите“, БАТЕ е редовен участник с много опит, който Лудогорец ще иска да избегне.

Динамо Загреб (Хърватия) : Феновете на разградчани сигурно още сънуват кошмари от миналото лято, когато Динамо ги би с гол в последните секунди, в последствие игра и в групите на Шампионската лига. Там тимът от Загреб записа 5 победи и едно равенство, претърпявайки пълно фиаско. Лудогорец ще иска да си отмъсти за миналата година, но трябва да знае, че срещу себе си ще има корав съперник, който знае какво е да играеш на европейската сцена.

Партизан (Сърбия) : Сърбите могат да се окажат другия кошмар на Кирил Домусчиев. Със своите 18 участия в най-значимия турнир на Стария континент, Партизан едва ли са най-желаният съперник на Лудогорец. В тима на „гробарите“ играе и Иван Иванов.

Слован Братислава (Словакия) : Слован е един от двата тима от тези, който е печелил европейско отличие – КНК през 1969 година. Въпреки това клубът няма сериозни успехи през последните години, а груповата фаза на ШЛ е далечен мираж. През 2011 година АПОЕЛ се оказва „препъни камъка“ за Слован преди групите, а през 2009 това е Олимпиакос.

Макаби Тел Авив (Израел) : През 2005 година Макаби игра в групите на Шампионската лига в компанията на Аякс, Ювентус и Байерн. Макаби победи Аякс у дома с 2:1, взе и точка от Юве. През миналия сезон пък израелците играха в групите на Лига Европа. Един компактен и мотивиран отбор, който ще бъде сериозна пречка на Лудогорец за пътя към така жадуваните групи.

Динамо Тбилиси (Грузия) : През 1981 година Динамо печели КНК – това е и най-големият успех в историята на клуба. Въпреки това, по ирония на съдбата, именно отборите с европейски отличия (Динамо и Слован) са потънали в забвение и като че ли са най-преодолими за шампионите на България. Последното участие на грузинците в групова фаза на евротурнир е през 2005 година, когато Динамо играе в Купата на УЕФА.

Първите мачове са на 16/17 юли, а реваншите на 23/24 юли. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА