Last news in Fakti

2 Август, 2022 19:33 934 2

Увеличават тройно сумата за концесията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив

  • спартак пловдив

Първоначалният проект не предвиждаше огромното увеличение в цената на строителните материали

Увеличават тройно сумата за концесията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив - 1
Снимка: Shutterstock

Пловдивският общински съвет прие прекратяването на концесията за стадион „Тодор Диев“ по предложение на Спартак Пловдив, научихме от клубния уебсайт.

Причината за това е, че сумата, заложена в концесията, не е калкулирала огромното увеличение в цената на строителните материали.

Първоначално се предвиждаше строителството да струва 5,121 млн. лв., но осъвременената оценка показва, че има нужда от тройно увеличение до 18,2 млн. лв.

Невъзможността корекцията да се заложи с анекс към договора наложи гласуването на процедурата отначало с новите параметри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Класическа далавера.

    1 0 Отговор
    За кой ли път се прокарва подобен тип схема. Бутнаха руините на стария стадион и разчистиха терена. Сега не били предвидили разходите, ама стадиона вече ликвидиран. Следва продажба на парцела за жълти стотинки на наши хора и построяването на жилищни сгради с голяма печалба.
  • 2 Интересно.

    1 0 Отговор
    Как третодивизионен тим с една шепа фенове изведнъж намира 5 милиона лева за строеж на модерен стадион? Как така проект за 5 млн. лева изведнъж се превърна в проект за 18 млн. лева? Накрая да не стане жилищен мега комплекс на мястото на стадиона.