Last news in Fakti

6 Август, 2022 13:33 2 197 4

Сребро за България на Световното по висок скок

  • лека атлетика-
  • божидар саръбоюков

Българинът остана на крачка от титлата

Сребро за България на Световното по висок скок - 1
Снимка: Shutterstock

Божидар Саръбоюков е вторият медалист за България на Световното първенство за юноши до 20 години в Кали, давайки втори резултат във високия скок при мъжете.

Българинът записа височина от 2,10 м., като дори пробва да изравни постижението на шампиона Брандън Потингер от Ямайка на 2,14 м., но не успя.

Браян Раатс от Южна Африка остана трети със същата височина, като на Саръбоюков.

Преди това Пламена Миткова взе титлата в скока на дължина, превръщайки се в първата ни шампионка от 2018 г. насам, когато Александра Начева покори тройния скок.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Моарейн Дамодред

    6 0 Отговор
    Едно време ни учеха, че журналистическият език трябва да бъде ясен и точен. Световното е по лека атлетика, а дисциплината - една от многото лекоатлетически дисциплини - е висок скок. Мисиркиии!
  • 3 Иван

    9 0 Отговор
    Браво на Божидар Саръбоюков!
  • 4 Бай Брадър

    1 0 Отговор
    Ах , мирелчето , какво може ...