Last news in Fakti

6 Август, 2022 17:33 3 029 2

Тежък удар от Ла Лига за маниакалното харчене на пари от Барселона

  • барселона-
  • жоан лапорта

Новите футболисти може да останат без картотека за началото на сезона

Тежък удар от Ла Лига за маниакалното харчене на пари от Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона получи тежък удар от ръководството на Ла Лига, защото Mirror твърди, че клубът е получил отказ на картотеките за новите попълнения през лятото.

Оказва се, че маниакалното харчене на пари от Жоан Лапорта и Шави Ернандез може да принуди клуба да активира четвъртия си финансов лост за балансиране на бюджета, който, според The Athletic, включва продажбата на 49% от продуцентската компания зад тима.

По-рано бяха продадени 25% от нея телевизионните права за период от 25 години на стойност €767 млн., а след това още 25% от Barca Studios за €100 млн., но явно това не е успяло да извади финансите в положителен баланс.

Припомняме, че „каталунците“ платиха общо €153 млн. за привличането на Рафиня, Жул Кунде и Роберт Левандовски. Освен това със свободни трансфери пристигнаха Франк Кеси и Андреас Кристенсен, а Серхи Роберто и Осман Дембеле подновиха контрактите си.

Лапорта се опитва да убеди Жерар Пике и Серхио Бускетс за втора поредна година да се откажат от по-голямата част от възнагражденията си, като в същото време Франки де Йонг е практически принуден да приеме една от офертите на Манчестър Юнайтед и Челси.

Мартин Брайтвайт също е категоричен, че няма да си тръгне, ако не му бъдат изплатени всички дължими заплати до края на договора му.

Освен тях нарочени за гонене са още Мемфис Депай, Нето, Самуел Юмтити, Сержиньо Дест, Миралем Пянич и Алекс Коядо, но дори без тях се смята, че спестените пари няма да са достатъчни.

Началото на новия сезон за Барселона ще бъде на 13 август срещу Райо Валекано. Това е след седмица и изглежда, че Шави може да е изправен пред една изключително тежка ситуация с окомплектоването на състава си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мега катунска наглост

    4 0 Отговор
    Да похарчиш нови 200 млн за трансфери само за 1 лято при положение, че вече дължиш 1.5 млрд, които нямаш намерение и няма как да върнеш.

    Коментиран от #2

  • 2 И да взимаш 5ма нови

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мега катунска наглост":

    а да изнудваш своите си футболисти да режат половината от договорите си…