26 Август, 2022 23:08 1 364 3

Полша демонстрира класа и не остави шансове на България на старта на Световното първенство

  • полша-
  • българия-
  • световно първенство

Домакините спечелиха първата част с внушителната разлика от 13 точки

Полша демонстрира класа и не остави шансове на България на старта на Световното първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Полша спечели с убедителното 3:0 първия си мач от тазгодишното издание на Световното първенство по волейбол, надвивайки България.

В първия гейм „Дружина Полска“ разгроми „лъвовете“ с 25:12, благодарение на убийствената си ефективност в атака и на сервис.

В другите два гейма момчетата на Николай Желязков дадоха далеч повече отпор, като дори на няколко пъти обръщаха резултата в своя полза, но накрая класата на Бартож Курек и компания си пролича.

В другия двубой САЩ също спечели с лекота срещу Мексико и така се очертават двата основни фаворита за излизане от Група C.

Добрата новина е, че 4 от най-добрите трети отбора в груповата фаза ще си спечелят правото на участие в следващия кръг, така че борбата за всеки гейм е от жизнено важно значение за българите.

Следващата среща на „трикольорите“ е срещу „янките“ на 28 август от 18:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уве Зелер

    1 7 Отговор
    Нормално! България няма традиции във волейбола.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мичмана

    1 1 Отговор
    И тия тръгнаха по пързалката като националния отбор по футбол