Last news in Fakti

5 Септември, 2022 17:33 1 298 0

Кои са най-добрите свободни агенти във футбола в момента

  • хуан мата-
  • диего коста-
  • джейсън денойер-
  • серж орие

Една немалка група от състезатели с големи профили е без работа в момента

Кои са най-добрите свободни агенти във футбола в момента - 1
Снимка: БГНЕС

Трансферният прозорец в най-големите първенства из Европа официално затвори, а това остави една немалка група от именити фигури без отбори. Това може да се окаже страхотна възможност за някои по-скромни тимове, които биха могли да предложат компромисни договори на имена, за които обичайно не биха имали никакъв шанс. Transfermarkt прилежно компилира един елитен списък от свободни агенти.

Хуан Мата - Испанецът е част от големия футбол от 15 години насам. В юношеските си години е недооценен талант в Реал Мадрид, но звездата му блесва във Валенсия. През 2011 г. преминава в Челси срещу €26,7 млн., а 3 години по-късно е привлечен в Манчестър Юнайтед срещу €44,7 млн. През всичките тези години той може да се похвали със златни медали от Световно и Европейско първенство, както и с трофей от Шампионската лига и два от Лига Европа. Договорът на 34-годишния плеймейкър с „червените дяволи“ изтече преди няколко месеца.

Диего Коста - Едно от лошите момчета на световния футбол може и да се превърна в синоним на конфликта, но футболните му качества са доказани през годините. В зората на кариерата си обикаля между Португалия и Испания, докато най-накрая не идва и неговият звезден миг в Атлетико Мадрид. Той има две шампионски титли с клуба, а между тях прекара 4 сезона в Челси срещу €38 млн. и добави още две, но този път от Висшата лига. Завръщането му на „Уанда Метрополитано“ костваше €60 млн., но скоро след това тръгна надолу по наклонената плоскост. 33-годишният таран все още има какво да даде на спорта и само чака следващото си предизвикателство.

Серж Орие - Котдивоарецът все още е само на 29 години, но ето, че за втори път му се налага да остане без отбор. Причината обаче е по-скоро в сприхавия му характер, а не в липсата на качества. Той прекара няколко успешни години в ПСЖ, след което пристигна в Тотнъм срещу €25 млн., но след една поредица от трансформации за тима бе изгонен и поигра известно време във Виляреал. Във витрината си той все пак има 12 отличия на клубно ниво и дори веднъж помогна на родината си, за да триумфира с Купата на африканските нации.

Джейсън Денойер - Централният защитник е може би най-изненадващият участник в този списък, защото в момента би следвало да е в разцвета на силите си, тъй като е на 27 години. Той дори е считан за национал на Белгия. Денойер израсна в академията на Манчестър Сити, но прекалено често бе преотстъпван под наем преди да се озове в Олимпик Лион срещу €10 млн. Най-славните му дни обаче са в цветовете на Галатасарай и Селтик, защото именно с тези тимове той се поздрави и шампионски медали от националните купи и местните шампионати на Турция и Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА