9 Юли, 2013 20:02 1 027 0

Хубчев: Мачът за Суперкупата е за престиж

  • хубчев-
  • берое-
  • лудогорец-
  • суперкупа-
  • престиж
Хубчев: Мачът за Суперкупата е за престиж - 1
Снимка: БГНЕС
Треньорът на Берое Петър Хубчев се надява на победа в мача за Суперкупата на България. Двубоят за трофея срещу шампиона Лудогорец ще се играе утре (сряда) от 20:30 часа на стадион "Васил Левски" в София
 
"Мачът е за абсолютен престиж. Поне за нашия отбор. Да победим шампиона в един двубой е нещо много голямо за мен. Това, което искам да убедя момчетата, е да влезем с абсолютна сериозност в тази среща. В тази връзка обаче ще продължим да следваме линията всеки мач и всяка тренировка да е сама за себе си важна. Затова сега единственото, за което мислим, са една или две тренировки до двубоя с Лудогорец", каза Хубчев.
 
На този етап единствено Алберто Лоузейро няма да бъде на разположение за двубоя.
 
"Най-важно е, че няма сериозни контузии. Изключвам Алберто Лоузейро и Елиo Мартинс, които тепърва започват, но се надявам по най-бързия начин да достигнат максималната си форма. Всички други са здрави и това, което бе запланувано в съкратен вариант го изпълнихме като бягане", каза Хубчев.
 
"На този етап със сигурност Лоузейро отпада за мача. Елио почти сигурно, но бих изчакал при него, защото той е малко по-друг тип футболист. Той, ако е здрав, не му е нужно много време, за да навлезе във физическа форма. Така че с него бих изчакал още малко, но като че ли ще бъде много малко времето и за него", допълни той.
 
Специалистът не е доволен от краткото време за подготовка между двата сезона.
 
"Времето не бе достатъчно. Ние имахме други планове. Да се подготвим по друг план, по който се подготвихме зимата. Сега нямахме тази възможност. Бяхме изправени пред две алтернативи след края на миналия шампионат. С оглед на многото мачове, които изиграхме и пълното физическо изтощение на футболистите, бяхме изправени пред възможността или да започнем подготовка по-рано, или да дадем пълна почивка. Ние предпочетохме второто, тъй като момчетата наистина бяха на края на физическите си възможности, а и някои трябваше да претърпят по-сериозни интервенции от медицински характер и предпочетохме да починат по-добре и да поемем този риск - да намалим времето за подготовка. Ще се опитаме обаче да компенсираме оттук нататък. Знаем, че може би едни от най-важните мачове, защото за мен всеки мач е важен, са в самото начало. Така решихме да направим и ще се опитаме още в първия мач да влезем на пълни обороти", каза Хубчев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА