Last news in Fakti

26 Септември, 2022 19:38 913 1

Александър Лазаров зарадва публиката на Sofia Open с първи български успех

  • александър лазаров-
  • иржи лехецка-
  • sofia open

Той победи световния №74 - Иржи Лехецка

Александър Лазаров зарадва публиката на Sofia Open с първи български успех - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Лазаров зарадва българската публика в столичната зала „Арена Армеец“ с първи български успех на тазгодишното издание на Sofia Open, триумфирайки с 0:2 сета над Иржи Лехецка от Чехия.

Първият сет бе особено оспорван между двамата, като се наложи да потреперим, след като чехът проби за 1:3, но за наше щастие Лазаров отговори със същото и се върна в мача. Българинът впоследствие се наложи още при първата си възможност за брейкпойнт и записа първа важна точка след 5:7.

Вторият сет премина почти изцяло под трактовката на Сашо. Той печелеше лесно своите подавания и караше Лехецка да се бори за всяка точка. Първият пробив дойде още в началото и Лазаров поведе с 0:3, за да може накрая да затвори мача след 3:6.

На 1/8-финалите българинът среща един от фаворитите за трофея - Лоренцо Музети, който се включва именно от тази фаза в ролята си на поставен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гАй дружинка

    3 0 Отговор
    "успех с 0:2 сета - НеNORмалник си, Деси, неNORмарник от класа.
    Това е резултат за загуба, победата се отбелязва с 2:0.
    Няма никакво значение, в какъв ред са били изписани играчите на таблото по време на срещата!