Last news in Fakti

14 Юли, 2013 17:03 927 0

България спечели бронза в женската Евролига

  • българия-
  • бронз-
  • волейбол
България спечели бронза в женската Евролига - 1
Снимка: БГНЕС

Българският женски национален отбор по волейбол разби Румъния с 3:0 гейма (21:16, 21:14, 21:14) и спечели третото място в Европейската лига, финалният турнир на която се провежда в морската ни столица.

Първият гейм започна равностойно, но сънародничките ни успяха да дръпнат в средата на частта. След пет поредни реализирани точки възпитаничките на Марчело Абонданца затвориха гейма с 21:16. През втората част българките бяха неудържими и спечелиха с 21:14. Ситуацията не се промени и в третата част, в която домакините поведоха с 6:0 за отрицателно време. Волейболистките ни спечелиха гейма, с което и мача, отново с 21:14.

Наставникът на България Марчело Абонданца заложи в началото на срещата на Лора Китипова, Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова, Мария Каракашева, Елица Василева, Страшимира Филипова и либеро Мария Филипова.

Днес от 18:00 часа ще се изиграе и финалната среща между отборите на Германия и Белгия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА