14 Юли, 2013 17:28 2 780 0

Алесандро Неста: Серия „А” изостава от другите първенства

  • серия а-
  • италия-
  • алесандро неста-
  • калчо
Алесандро Неста: Серия „А” изостава от другите първенства - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Бившият защитник на италианския национален отбор по футбол Алесандро Неста изрази притеснение, че Серия „А” изостава от големите първенства на Стария континент. Според него Испания, Германия и Англия са по-привлекателни дестинации за младите и перспективни играчи, което не говори добре за калчото.

„В момента в Италия няма пари за футбол. Играчите избират другите държави”, заяви 37-годишният бранител, който а играе в Мейджър Сокър Лийг. Бившият играч на Милан и Лацио коментира трансфера на Карлос Тевес, който преди дни подписа договор с шампиона Ювентус: „Това е чудесен трансфер за Юве. Никога не съм си мислил, че играч като него може да заиграе в калчото”, каза той, цитиран от Би Би Си.

Неста заяви, че иска да стане треньор, след като приключи с професионалния футбол. Даде за пример Карло Анчелоти, на когото искрено се възхищава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА