14 Октомври, 2022 17:33 1 448 3

Официално обявиха Пламен Константинов за новия национален селекционер на България

  • пламен константинов-
  • българия

Специалистът прекара голяма част от кариерата си в елитния руски Локомотив Новосибирск

Официално обявиха Пламен Константинов за новия национален селекционер на България - 1
Снимка: БГНЕС

Пламен Константинов ще се завърне в българския национален отбор по волейбол, за да поеме поста на старши-треньора след освобождаването на Николай Желязков. Това обявиха официално днес от Българската федерация по волейбол.

Бившият капитан на „лъвовете“ веднъж вече бе селекционер в периода 2014-2018, когато класира България на четвърто място на Европейското първенство, провело се в София през 2015 г.

Константинов прекара голяма част от кариерата си в елитния руски Локомотив Новосибирск, където наскоро дори привлече Андрей Жеков за свой асистент.

На няколко пъти вече бе потвърдено от федерацията, че човек, който поеме щафетата от Желязков, ще трябва да представи най-добрия план за класиране на страната ни на Олимпийските игри в Париж след 2 години. За целта ще е нужно силно представяне на Световната лига догодина и измъкване от дъното на класациите, в което изпаднаха „трикольорите“ в последните няколко големи международни форума.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БРАВО
    ЧЕСТИТО
    и УСПЕХ
  • 2 Именно

    2 1 Отговор
    Айде, още 2 до 4 години за мъжкия национален волейбол пропилени!
  • 3 Срам и позор

    0 1 Отговор
    Николай Желязков разсипа националния. Такова безхаберие не е имало никога. Да му забранят да стъпва на мачове на националите.