Last news in Fakti

21 Юли, 2013 01:11 1 462 0

„Сборная” на финал в Световната лига

  • русия-
  • италия-
  • волейбол-
  • световна лига
„Сборная” на финал в Световната лига - 1
Снимка: БГНЕС

Русия победи Италия с 3:1 (25:12, 25:23, 24:26, 25:20) на полуфинала от Световната лига по волейбол и ще се бори за златото с победителя от двубоя между България и Бразилия.

„Сборная” разби Италия в първия гейм, не оставяйки никакви шансове на „адзурите”. Втората част бе равностойна, а резултатът в средата бе 16:15 за Русия. Момчетата на Андрей Воронков взеха решителни точки в края и затвориха гейма с 25:23.

Третият гейм бе белязан от „възкръсване” на италианците, които в края неутрализираха два мачбола и след обрат спечелиха частта с 26:24. В средата на четвъртия гейм „сборная” поведе с няколко точки. При резултат 21:17 Алексей Спиридонов получи червен картон и бе дисквалифициран. Това обаче не се отрази на играта на Русия, която затвори гейма с 25:20.

Николай Павлов бе най-резултатен за победителите, отбелязвайки 21 точки. Алексей Спиридонов се отчете с 14, а Дмитрий Мусерски и Евгени Сивожелез добавиха по 12. Иван Зайцев завърши с 17 точки за Италия.

Така олимпийският волейболен шампион Русия стана първият финалист в тазгодишната Световна лига, чиито финали се играят в Аржентина. След по-малко от час започва срещата между България и Бразилия, която ще определи другия финалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА