Last news in Fakti

21 Юли, 2013 04:10 1 940 0

България показа дух, но загуби от Бразилия

  • бразилия-
  • световна лига-
  • българия-
  • волейбол
България показа дух, но загуби от Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС

В зала „Ислас Малвинас” в аржентинския град Мар дел Плата Бразилия победи България с 3:1 (25:12, 25:17, 23:25, 25:16) в полуфинална среща от Световната лига по волейбол. По този начин „Селесао” се класира за финала, в който ще спори за златото с Русия, която по-рано днес победи Италия.

Бразилците започнаха по-добре срещата и след точки на Лукарели поведоха с 6:3. Малко по-късно Соколов намали разликата след убийствена атака. Мощен сервис на Уолъс де Соуса направи резултата 13:9 за „Селесао”. След добра защита и грешка на Скримов Бразилия увеличи преднината си на 17:11. Южноамериканците направиха няколко поредни точки до края на частта и спечелиха гейма с 25:12.

Вторият гейм започна така, както завърши първия – кошмарно за България. Бразилците поведоха с 5:0 за отрицателно време. Кариоките продължиха да действат изключително ефективно в атака и поддържаха разлика от няколко точки. Лукарели направи 17:11 след близо час игра. „Селесао” спечели частта с 25:17.

Българите започнаха по-добре третия гейм и след няколко прекрасни сервиса на Братоев поведоха с 8:4. След мощна атака на Алексиев „лъвовете" направиха резултата 11:5. Сънародниците ни поддържаха разлика от няколко точки и поведоха с 17:13 в средата на гейма. В края на гейма бразилците скъсиха разликата само до една точка, но загубиха частта с две точки разлика.

Лукас даде преднина от 5:3 в началото на четвъртия гейм след успешна атака. Бразилците си осигуриха комфортна преднина от няколко точки, която запазиха и до самия край на гейма, с което и на мача. „Селесао" спечели с 25:16.

Така световните шампиони нанесоха трета поредна загуба на България само в рамките на няколко дни, след като двата тима бяха в предварителните групи на Световната лига. „Лъвовете” ни прекъснаха негативната традиция да не печелят нито един гейм от изиграните четири полуфинала до този момент.

Мачът за третото място между отборите на Италия и България ще се изиграе на 21 юли от 22:30 часа българско време. Големият финал е на 22 юли от 02:00 часа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА