22 Октомври, 2022 12:41 1 086 1

Дербито на Варна се завръща след 13 години

  • илиян илиев-
  • черно море-
  • варна-
  • спартак-
  • дерби

Треньорът на Черно море е единственият, пропускал дузпа за „моряците“ срещу Спартак

Дербито на Варна се завръща след 13 години - 1
Снимка: БГНЕС

Спартак (Варна) приема Черно море в мач от 15 кръг на efbet Лигата. Това е първото градско дерби на морската ни столица от 13 години. Последната среща между двата отбора за първенство беше на 23 май 2009 г., завършила с успех за „моряците“ с 1:0. Днешният двубой на стадиона „соколите“ започва в 15:15 часа.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев единствен от всички замесени в днешната среща има опит в дербито на Варна. Той е записан в историята на мачовете между двата съперника като единствения футболист, пропуснал дузпа за „моряците“ срещу Спартак.

Илиан Илиев засекрети всичко, случващо се около отбора му в навечерието на дербито. Единствено достъпна беше първата част от вчерашната тренировка, на която фенове надъхаха отбора за предстоящия мач. След това треньорът на „моряците“ заведе отбора си на лагер, в който се включиха капитанът Даниел Димов и Лъчезар Йорданов, които са контузени и няма да вземат участие в двубоя.

Играчите на Спартак (Варна) пък бяха надъхани за дербито от един от най-добрите български треньори в последните десетилетия – Димитър Димитров-Херо. Той е считан за ментор на наставника на „соколите“ Тодор Киселичков и присъства на вчерашната тренировка на Спартак. Дори има слухове, че Херо може да поеме „сините“ от Варна след Нова година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СРАМ

    0 0 Отговор
    МАФИЯТА ОСТАВИ МИЛИОННИЯ ГРАД БЕЗ СТАДИОН. ДВА ЕЛИТНИ ОТБОРА ОТ 20 ГОДИНИ ИГРАЯТ НА СТЪРНИЩА. СТАДОТО СЕ ТЪПЧЕ И МЪЛЧИ.