Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 11:50 911 0

Баная спечели Гран при на Малайзия, но не успя да стане шампион в MotoGP

  • баная-
  • гран при на малайзия-
  • motogp-
  • шампион

Титлата ще се реши в последното състезание във Валенсия

Баная спечели Гран при на Малайзия, но не успя да стане шампион в MotoGP - 1
Снимка: БГНЕС

Франческо Баная завоюва своята седма победа за сезона в MotoGP след като спечели Гран при на Малайзия. Той обаче не успя да си гарантира световната титла в кралския клас за 2022 година още днес, тъй като действащият шампион Фабио Куартараро финишира трети на „Сепанг“.

Така разликата между двамата преди финалния старт за сезона във Валенсия след две седмици е 23 точки. Това означава, че теоретично с победа на „Рикардо Тормо“ и провал на Баная в Испания Куартараро ще може за втора поредна година да стане шампион, предава sportal.bg.

В самото състезание днес Баная направи страхотен старт от деветата позиция и още в първите два завоя той се изкачи на второто място зад стартиралия от полпозишън Хорхе Мартин. След това испанецът започна да се откъсва пред колоната, но допусна грешка в петия завой на седмата обиколка и напусна състезанието.

Това позволи на Баная да излезе начело, но италианецът трябваше да внимава със своя бъдещ съотборник Енеа Бастианини. Настоящият пилот на Грезини Дукати успя да поведе в 11-та обиколка, но Баная си върна първото място четири тура по-късно, след което Бастинини пробва още няколко атаки, но те не бяха толкова солидни, колкото тази му в 11-та обиколка и той завърши втори.

Куартараро от своя страна също имаше много добър старт от 12-то място и успя да се изкачи до петата позиция в първата обиколка. След това той изпревари Марк Маркес в петия тур и до финала се опита да догони лидерите, но така и не успя да стори това.

Битката за световната титла в MotoGP през 2022 година ще се реши на 6 ноември с надпреварата за Гран при на Валенсия. Преди 12 месеца на „Рикардо Тормо“ победата бе за Баная, докато Куартараро, който вече си бе осигурил титлата, финишира пети в надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА