Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 15:42 570 0

Еден Азар се прицели в титлата от Мондиала

  • еден азар-
  • белгия-
  • световно първенство-
  • катар 2022

Един от най-скъпите футболисти в историята е и капитан на „червените дяволи“

Еден Азар се прицели в титлата от Мондиала - 1
Снимка: БГНЕС

Еден Азар може и отдавна вече да не е сред най-добрите футболисти на планетата, но фактът, че все още е считан за капитан на белгийския национален отбор означава, че върху плещите му продължава да тегне отговорността да поведе най-талантливото поколение в историята на страната към исторически първи триумф на световно първенство.

Длъжни сме да поставим летвата високо. Ще се постараем да подобрим постижението си от 2018 г. Осъзнавам, че ще бъде трудно. Щастлив съм, че съм капитан на този невероятен отбор и голяма футболна нация, тъй че сме длъжни да си заложим високи цели“, каза Азар пред официалната страница на ФИФА.

31-годишното крило падна жертва на множество контузии и ниска самодисциплина, откакто напусна Челси в посока Реал Мадрид срещу €115 млн. през 2019 г. Останалите му колеги от „златното поколение“ на Белгия също поизгубиха инерцията с леки изключения. Ромелу Лукаку записа нулева година при завръщането си в Челси, а при повторния си престой в Интер страда прекалено често от контузии. Аксел Витцел, Тома Мюние и Тоби Алдервейлд са в зенита на своите кариери. Единствено Кевин де Бройне и Тибо Куртоа сякаш поддържат добре познатото високо ниво, но и те вече са в 30-те си години.

Това наистина може да се окаже последната възможност за Белгия в близките десетилетия, за да се добере до световния връх, когато след месец „червените дяволи“ се включат в Мондиала в Катар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА