25 Октомври, 2022 21:33 609 1

Технологичен проблем ще остави дербито между Бенфика и Ювентус в Шампионската лига без „ястребовото око“

  • уефа-
  • шампионска лига-
  • ястребово око-
  • бенфика-
  • ювентус

Технологията се доказа като една от най-успешните в спорта

Технологичен проблем ще остави дербито между Бенфика и Ювентус в Шампионската лига без „ястребовото око“ - 1
Снимка: БГНЕС

Официално срещата между Бенфика и Ювентус в петия кръг от Група H на Шампионската лига остана без технологията „ястребово око“. Това потвърдиха от УЕФА за световните медии.

Причината е, че поддръжката на електрозахранването на „Ещадио до Луж“ е оказала влияние върху системата и тя няма да бъде възстановена навреме за ключовия двубой.

Длъжностните лица от Европейската футболна централа са взели решение срещата да бъде проведена по график с това изключение, защото до началото на Световното първенство в Катар остават броени седмици и програмата вече е препълнена от срещи, за да се допуска евентуално отлагане.

Съдиите ще разчитат на собственото си зрение и на видео-асистентите, за да вземат решения дали топката е преминала гол линията с пълния си обем или не.

Двубоят между „орлите“ и „старата госпожа“ е тази вечер от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    0 1 Отговор
    Десислав ЯСТРЕБОВСКИ ,можеш ли да посочиш официален документ на ФИФА,че системата WAR се нарича "Ястребово око"?