29 Октомври, 2022 09:52 1 414 1

Без Мануел Нойер на Мондиала?

  • мануел нойер-
  • германия-
  • байерн мюнхен-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Германската легенда е изправен пред угрозата да пропусне шампионата

Без Мануел Нойер на Мондиала? - 1
Снимка: БГНЕС

Германският национален отбор може да остане без своя капитан за Световното първенство по футбол в Катар. За това алармира старши-треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, по време на снощната си пресконференция преди двубоя с Майнц 05 в Първа Бундеслига, цитиран от официалната страница на „баварците“.

Мануел Нойер е с контузия в рамото от дербито с Борусия Дортмунд на 8 октомври и макар прогнозите да бяха, че ще е готов за игра в рамките на 2-3 седмици, той продължава да се лекува.

Ханзи Флик най-вероятно ще изчака до последно, за да разбере дали ще може да разчита на ветерана на Мондиала, независимо от факта, че разполага с огромен избор от вратари в лицата на Марк Андре тер Стеген, Кевин Трап и Оливер Бауман. Нойер си остава неговият избор за титулярните ръкавици и без съмнение би било сериозен удар по амбициите на „Бундеслига“ за титлата.

Самият Нойер обаче изрази увереност, че съвсем скоро ще се завърне обратно в игра, като напомни за Sky Germany, че вече тренира и няма да е изненада, ако го видим в игра още срещу Интер в Шампионската лига през другата седмица или най-късно срещу Херта на 5 ноември. Стига разбира се да няма допълнителни усложнения на травмата му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 1 Отговор
    Тази контузия в рамото да не е от инжекция, че бая взеха да се контузват мистериозно