Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 19:01 865 0

Бившите възпитаници на Греъм Потър го посрещнаха с 4 гола за новия му Челси

  • брайтън-
  • челси-
  • греъм потър

„Чайките“ със сигурност трябва да са доволни от развоя на събитията

Бившите възпитаници на Греъм Потър го посрещнаха с 4 гола за новия му Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Брайтън нанесе първа загуба на Челси под ръководството на бившия наставник на тима - Греъм Потър, при това с внушителното 4:1 на своя „Амекс Стейдиъм“.

Леандро Тросар даде преднина на „чайките“ още в 5' след няколко масирани атаки и голяма доза късмет за Кепа Аризабалага, който можеше още по-рано да извади кълбото от мрежата си.

В последствие Рубен Лофтъс-Чийк си вкара автогол в 14', след като нескопосано посрещна едно центриране от корнер с коляно, за да прати топката неспасяемо в гредата и зад гол линията.

Тревор Чалоба последва примера на своя съотборник от халфовата линия и на свой ред се отчете с гол в собствената си врата, за да видим цели 3 гола аванс за домакините още преди почивката.

След паузата Кай Хаверц върна надеждата за своя тим с една от редките добри ситуации за гол пред вратата на Роберт Санчез.

Кепа междувременно бе заменен заради контузия от Едуар Менди, което би могло да означава, че няма да може да направи сензационно завръщане в националния отбор на Испания за Световното в Катар.

В добавеното време Паска Грос оформи крайното 4:1, след като преди него 18-годишният парагваец Хулио Енсисо стреля два пъти в ръкавиците на Менди и макар сенегалският страж да докосна трети път кълбото нямаше как да предотврати попадението на германеца.

Челси вече официално е в серия от 3 мача без успех във Висшата лига, докато Брайтън вече се доближи на 3 точки от днешния си опонент, слагайки край на прокобата от 5 поредни срещи без победа в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА