Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 16:49 2 149 2

Двукратният шампион на Formula 1 едва не се проваля на изпита си за шофьорска книжка

  • макс верстапен-
  • formula 1-
  • red bull racing-
  • шофьорски изпит

Инструкторът му е бил изключително строг, но справедлив

Двукратният шампион на Formula 1 едва не се проваля на изпита си за шофьорска книжка - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратният световен шампион във Formula 1 - Макс Верстапен, може и да е най-добрият шофьор в света в момента, но дори той едва не се е провалил на изпита си за шофьорска книжка. Това признава самия той в интервюто си за GQ Magazine по повод приза на изданието за „Атлет на годината“.

Той разкрива, че през 2015 г., когато е 17-годишен, трудно намира време, за да кара курсовете си за автомобил, макар да жъне успехи на пистата, като една от големите надежди в спорта. Все пак намира време, за да свърши една от първите си важни задачи преди официално да напусне света на децата и да се превърне във възрастен.

Инструкторът беше много стриктен, което е много хубаво - те трябва да са такива! Не бях нервен, а по-скоро осъзнавах, че трябва да взема изпита. Това ми донесе малко напрежение. В последствие не направих път на две коли“, споделя нидерландецът през модното издание.

Предимството на пътя е едно от най-важните правила, но в същото време е първото, което човек трябва да наруши, за да предпази себе си от околните от потенциален инцидент. За щастие на Макс ситуациите не са били фатални, така че взема успешно своята шофьорска книжка, а само 6 години по-късно детронира хегемона Люис Хамилтън, за да се превърне на свой ред в най-добрия пилот във Formula 1 с отбора на Red Bull Racing.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Яким от Дами канят

    1 0 Отговор
    Марко... Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?:)