14 Ноември, 2022 17:30 1 170 3

Париж официално има своя нов талисман за Олимпийските игри

  • париж 2024-
  • олимпийски игри

Френската столица ще бъде домакин на игрите през 2024 г.

Париж официално има своя нов талисман за Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Летните Олимпийски игри в Париж ще се проведат през лятото на 2024 г., но до тогава има достатъчно време за атлетите. Не такава обаче е ситуацията с разкритието на талисмана за шампионата, а именно фригийските шапки, наречени Фриж.

Жули Матикине - главен маркетинг директор за Игрите, представи плюшените играчи днес, като изненадващо подчерта, че те са произведени в Китай. Изглежда това е част от международните отношения между двете страни, които се стоплиха осезаемо през изминалите няколко години с редица мултимилиардни сделки.

Прогнозите за приходите от Фриж са в размер на €127 млн., но тепърва предстои да разберем как ще бъдат посрещнати талисманите от широката спортна общественост.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    Прилича на бурка. До тогава камиларът се очаква да вземе властта.
  • 2 Пак бива.

    2 0 Отговор
    А имаше реална опасност да е някой сакат, хомосексуален чернокож, жертва на трафик на хора, домашно насилие и систематично промиване на мозъка от евроджендъри. На фона на цветовете на дъгата, разбира се.
  • 3 Микромакрон

    0 0 Отговор
    Тва трилъчево същество не ви ли навява мисълта за трети пол? В най-добрия случай го възприемам, като червена чушка с три края.