Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 20:12 748 0

Адриан Андреев спечели турбулентната битка Джейк Кларк във Финландия

  • адриан андреев-
  • джейк кларк

Българинът се класира за 1/8-финалите след повече от 2 часа игра

Адриан Андреев спечели турбулентната битка Джейк Кларк във Финландия - 1
Снимка: БГНЕС

Джейк Кларк отстъпи с 1:2 сета срещу Адриан Андреев на старта на „Чаленджър“ турнира в Хелзинки на твърди кортове след турбулентна двучасова битка.

Двамата сякаш изпитваха трудност да спечелят своите сервис-геймове и през първия сет видяхме няколко пробива, които доведоха до убедителното 1:6 в полза на българина.

През втората част сервисите им се стабилизираха, но въпреки това Андреев не успя да спечели своето подаване при 3:2, спасявайки 4 брейкпойнта, след което загуби четвъртия. Британецът в последствие триумфира с 6:3.

Адриан премина през малък кошмар в третия сет, след като отново се подхлъзна и трябваше да спасява цели 4 мачбола при 5:4. Той обаче демонстрира характер и върна пробива, за да вкара в последствие срещата в тайбрек. При размените на сервиси психологическото предимство бе на страната на нашия тенисист и той логично стигна до успеха с 6:7(2).

В следващия кръг Адриан Андреев ще мери сили с италианеца Матия Белучи, който се намира на цели 63 места по-високо в ранглистата на ATP.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА