Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 14:30 893 0

Ето го първият в историята спортен директор на Арсенал

  • еду гаспар-
  • арсенал-
  • висша лига-
  • спортен директор-
  • футбол

Бразилецът бе назначен на новата си позиция, след като редица водещи отбори се опитват да го изкушат с изгодни предложения

Ето го първият в историята спортен директор на Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Техническият директор на Арсенал Еду Гаспар стана първият в историята спортен директор на лондончани, съобщиха от футболния клуб. Бразилецът бе назначен на новата си позиция, след като редица водещи отбори се опитват да го изкушат с изгодни предложения.

„Радваме се да съобщим, че Еду Гаспар е назначен за първия спортен директор на Арсенал. Повишаването на Еду го кара да поеме основната отговорност за всички дейности в нашата академия, в допълнение към съществуващите му отговорности в мъжкия и женския футбол“, гласи изявлението на „артилеристите“.

Изпълнителният директор Винай Венкатешам добави:

„Радваме се, че Еду отново посвещава бъдещето си на клуба, който той толкова очевидно обича, след като направи толкова положителен и критичен принос за нашия напредък през времето си с нас досега. Повишаването на Еду формализира вече нарастващото му влияние върху операциите на нашата академия и ние очакваме с нетърпение мениджъра на академията Пер Мертезакер и Еду да работят заедно, за да засилят още повече интеграцията между първия отбор и академията“.

Еду, който прекара четири години като играч в Арсенал от 2001-а до 2005-а година, се завърна в клуба като технически директор от подобна роля в бразилската ФА през лятото на 2019-а година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА