Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 20:03 1 501 5

Нидерландия и Еквадор оставиха борбата в Група A за последния кръг

  • нидерландия-
  • еквадор-
  • катар 2022

Двата тима не се победиха в един двуостър мач

Нидерландия и Еквадор оставиха борбата в Група A за последния кръг - 1
Снимка: БГНЕС

Нидерландия и Еквадор завършиха 1:1 днес на световното първенство по футбол в Катар, като така оставиха спора за излизане от групата до последния кръг в Група A.

Коди Гакпо вкара много красив гол след удар от далечна дистанция още в 6', което до голяма степен шокира южноамериканците, но те все пак успяха да се опазят от ново попадение във вратата си.

След почивката Енер Валенсия вкара нов гол на сметката си, озовавайки се зад гърба на отбраната след отбита топка от Андриес Ноперт. „Лалетата“ имаха претенции за засада, но полуавтоматичната система доказа, че нападателят е в чиста позиция.

Не такава обаче беше ситуацията преди това, когато еквадорците помислиха по-рано, че са изравнили, защото в добавеното време на първата част те стигнаха до гол след рикошет, но играч на символичните гости бе в очевидна засада, когато позволи топката да мине на сантиметри от него преди да влети в мрежата.

Двата отбора така събират по 4 точки в актива си, но нидерландците изглежда са в най-добра позиция за продължаване, защото на 29 ноември играят срещу домакина Катар, който е видимо най-слабият тим на шампионата тази година. Еквадор пък ще се изправи срещу Сенегал в един от най-интригуващите сблъсъци на груповата фаза, както се очертава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    холандците отърваха кожата...Отменен гол на Еквадори доста голям превес на екватора!Сега еквадор ще трябва да се мъчи срещу сенегал....И на холандия и стига и равен за по напред.Катар игра добре днес и показа ,че е Стойностен отбор!
  • 2 Пръц

    3 3 Отговор
    Къде видя засада бе,ГЕЙ?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    НИДЕРЛАНДИЯ беше КЛАСА
  • 4 ХОЛАНДЦИТЕ ВСЕ ЕДНО БЯХА НА КЕКСЧЕТА😀

    3 0 Отговор
    А АКВАДОРЦИТЕ СЛИЗАНЕТО НА НА НОРМАЛНА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА ГИ НАПРАВИ АГРЕСИВНИ😬
  • 5 Ники

    4 0 Отговор
    Чист гол отменен за Еквадор.Вратаря беше плонжирал вече преди рикошета.Футболиста на Еквадор не влияеше на играта.Вратаря нямаше шанс да реагира при този рикошет.Удариха едно рамо на лалетата.Жалко за Еквадор или Сенегал ,че ще отпадне единия отбор.Борбенини симпатични отбори Холандия не впечатлява.