Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 15:55 2 417 0

Колко струва един ключодържател на световното в Катар

  • катар 2022-
  • георги славчев

Фенските артикули по традиция са доста скъпи на подобни форуми

Колко струва един ключодържател на световното в Катар - 1
Снимка: Shutterstock

Футболът продължава да владее света от 10 дни насам и ще бъде така поне още 2-3 седмици. Хиляди късметлии в момента са в Катар, за да наблюдават своите национални тимове в борба за световната купа, а не по-малко са и онези, които просто са решили да станат живи свидетели на един от най-големите спортни форуми на планетата. Всичко това върви неизменно с мърчъндайза, който ще носи спомени с десетилетия на притежателите му. Какви са обаче цените в Катар в момента? Оказва се, че никак не са „народни“, както обичаме да се изразяваме по нашите географски ширини.

Един от коментаторите на футболните срещи - Георги Славчев, публикува във влога си кратко видео, в което проверя на каква цена се търгуват ключодържателите в един от официалните магазини на ФИФА в столицата Доха. Продавачът му отговори, че те са по 69 риала или около 37 български лева.

Обичайно един ключодържател с обикновена футболна топка на него в България може да бъде намерен между 2-10 лв. Разлики разбира се ще има доста, но все пак говорим за нещо толкова дребно и тривиално.

Любопитно щеше да е да разберем цените на шалчетата, шапките и тениските, но изглежда самият господин Славчев се почувства неудобно от цената, която му бе съобщена за талисманите.

Оказва се, че световното първенство никак не е по джоба на всеки, ако съдим и по цените на квартирите и хотелите, които бяха предложени от домакините преди старта на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА