Last news in Fakti

4 Декември, 2022 08:21 874 1

Пеле остава в стабилно състояние, повлиява се от лечението на респираторна инфекция

  • пеле-
  • бра-
  • болница-
  • химиотерапия-
  • респираторни проблеми

Намира се под палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията

Пеле остава в стабилно състояние, повлиява се от лечението на респираторна инфекция - 1
Снимка: БГНЕС

Трикратният световен шампион по футбол на Бразилия Пеле остава в стабилно състояние и се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция. Това се казва в изявление на болницата "Алберт Айнщайн", съобщават АП и БТА.
"Той се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, не се наблюдава влошаване през последните 24 часа", обявиха лекарите.

В петък Пеле потвърди, че е в болница, като уточни, че хоспитализацията е планирана. По-късно "Ройтерс", позовавайки се на медицински доклад от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, съобщи, че бразилецът е бил диагностициран с респираторна инфекция, но състоянието му остава стабилно.
Вестникът "Folha di Sаo Paulo" обяви днес, че трикратният световен шампион е под палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи помагат за облекчаване на болката и задуха при онкологично болни.
Нито семейството му, нито от болницата са съобщили до момента дали ракът се е разпространил в други органи.

Пеля претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година.

Той е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия.

Пеле е признат за най-добър футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ПЕЛЕ е ВЕЛИК ЛЕГЕНДА